Hírek

Nemzeti egység született a családok jegyében

A Miniszterelnök Úr által bejelentett hétpontos akcióterv értelmében bevezetik a fiatal házasok gyermekvállalási támogatását: minden 40 év alatti hölgy, aki az első házasságát köti, számára 10 millió forint értékű kedvezményes kölcsön felvételének a lehetősége nyílik meg.

Bővül a családi otthonteremtési kedvezmény, amelyet két vagy több gyermek esetén használt lakások vásárlására is lehet a jövőben fordítani, és a második gyermek születésénél 1 millió forintot átvállal az állam a nagycsaládosok jelzáloghiteléből.

Azok a hölgyek, akik legalább négy gyermeket szültek és neveltek, az életük végéig mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól.

A Kormány döntése értelmében elindul Magyarországon a nagycsaládosok autóvásárlási programja. Ennek értelmében legalább három gyermek esetében egy család a legalább hétszemélyes új autó vásárlásához 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatásra tarthat igényt.

Jelentősen bővül az óvodai férőhelyek száma: a kormány döntése alapján 21 ezer új férőhelyet hoznak létre 3 év alatt.

Bevezetik továbbá a nagyszülői gyedet. A nagyszülők – akik maguk is szerepet tudnak és kívánnak vállalni az unokájuk nevelésében – maradhatnak gyeden a szülők helyett.

A Fiatal Családosok Klubja egyetért a Kormány álláspontjával, miszerint az Európában jellemző demográfiai folyamatokra a megoldás a családok támogatása.

A Fiatal Családosok Klubja is a legnagyobb örömmel osztja a Miniszterelnök Úr álláspontját, miszerint a családpolitikai intézkedések élvezik a magyar társadalom legmélyebb támogatását. Ezt minden idők harmadik legsikeresebb nemzeti konzultációja is igazolja, amelyhez csaknem 1 millió 350 ezer ember csatlakozott, és amelyen a válaszadók döntő többségének a véleménye megerősítette a Kormány álláspontját a családpolitikai intézkedések folytatásának a szükségességéről.

Hírek

Az apák napi programunkat az immár hagyományosnak...

A Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) és a Magyar Női...

A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) „Családban a...

Sok kis – és nagy lábra is felkerült a síléc a...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja és a...

Negyedik alkalommal szerveztük meg a hazai...

Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartottunk a...

Idén is megrendezzük a családszervezetek adventi...

Nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal, immár...

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...