Hírek

Átadásra került az új Gazdagréti Védőnői Szolgálat

Az utóbbi időszakban szerencsére Gazdagrét vonzáskörzetében egyre több ingatlan-beruházás kezdődött, így növekszik a környék a lakossága. Az új lakók közt egyre több a kisgyermekes család, ellátásukról pedig gondoskodnunk kell.

Az új Gazdagréti védőnői szolgálat átadásának alkalmából Simicskó István kormánybiztos, Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere házigazdaként pedig Debreceni Rita, a kerület vezető védőnője köszöntötte a résztvevőket és mondta el gondolatait.

Korábban három védőnői körzet volt a Vahot utcában, mely kényelmetlenné vált, lépni kellett. A területről beérkezett jelzések és a saját tapasztalataink alapján egyértelművé vált, hogy az utóbbi időben a lakosság igénye, az egészségügyi intézményekkel szembeni elvárás is jelentősen megnőtt.

Ezért tágasabb, klimatizált váróhelyiség, a várandós kismamák részére térben elkülönített váróhelyiség, és a négyszemközti megbeszélésre alkalmas helyiségek is kialakításra kerültek az új helyen.

A rendelők előtt játszósarokkal rendelkező váróhelyiség, illetve szoptató szoba is készült. Az épület akadálymentes kialakításában felkészültek a kisgyermekes és babakocsival érkező szülők igényeire. Az energetikai követelményeknek megfelelően a homlokzati és tetőszerkezetek kiegészítő hőszigetelése is megtörtént, korszerű homlokzati nyílászárókat építettek be.

Az új, korszerű épületben jelenleg 11 védőnői körzet, ebből 8 gazdagréti és 3, a Vahot utcai rendelőből áthelyezett körzet elhelyezése valósul meg, így a körzetben élő várandós kismamák és kisgyermekek ellátása itt történik ezentúl. Ez nagyjából 1600 családot érint jelenleg. Sőt, a jövőben akár 15 körzet is működhet itt, akik a lakóhelyükhöz sokkal közelebb eső helyen jutnak ezentúl majd ehhez a szolgáltatáshoz.

Az új helyszín nemcsak a védőnői szolgálat befogadására lett megtervezve, hanem az előzetes koncepció értelmében a területet ellátó házi gyermekorvosok, 4 gazdagréti orvos és 2, eddig a Vahot utcában rendelő gyermekorvos fogadja az egészséges gyermekeket.

Az új létesítménybe a 6 gyermekorvosi körzet egészséges rendelése 2019. szeptember 1-től kerül át.

Az esemény galériája itt tekinthető meg!

 

Hírek

Nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal, immár...

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...

A SZÍV világnapja alkalmából, melyet minden évben...

Idén is megrendezésre került Újbudán az EgészségPART...

Tegnap sajtótájékoztatót tartottunk, ahol elmondtuk,...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja idén is...

Büszke vagyok, hogy Újbuda Önkormányzata második...

Idén is csodálatos élmény volt együtt ünnepelni az...

Ezer család énekel - zenés anyák napja a Ringatóval...

Mindig nagy öröm, ha tehetek valamit a körzetemben...