Hírek

Átadásra került az új Gazdagréti Védőnői Szolgálat

Az utóbbi időszakban szerencsére Gazdagrét vonzáskörzetében egyre több ingatlan-beruházás kezdődött, így növekszik a környék a lakossága. Az új lakók közt egyre több a kisgyermekes család, ellátásukról pedig gondoskodnunk kell.

Az új Gazdagréti védőnői szolgálat átadásának alkalmából Simicskó István kormánybiztos, Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere házigazdaként pedig Debreceni Rita, a kerület vezető védőnője köszöntötte a résztvevőket és mondta el gondolatait.

Korábban három védőnői körzet volt a Vahot utcában, mely kényelmetlenné vált, lépni kellett. A területről beérkezett jelzések és a saját tapasztalataink alapján egyértelművé vált, hogy az utóbbi időben a lakosság igénye, az egészségügyi intézményekkel szembeni elvárás is jelentősen megnőtt.

Ezért tágasabb, klimatizált váróhelyiség, a várandós kismamák részére térben elkülönített váróhelyiség, és a négyszemközti megbeszélésre alkalmas helyiségek is kialakításra kerültek az új helyen.

A rendelők előtt játszósarokkal rendelkező váróhelyiség, illetve szoptató szoba is készült. Az épület akadálymentes kialakításában felkészültek a kisgyermekes és babakocsival érkező szülők igényeire. Az energetikai követelményeknek megfelelően a homlokzati és tetőszerkezetek kiegészítő hőszigetelése is megtörtént, korszerű homlokzati nyílászárókat építettek be.

Az új, korszerű épületben jelenleg 11 védőnői körzet, ebből 8 gazdagréti és 3, a Vahot utcai rendelőből áthelyezett körzet elhelyezése valósul meg, így a körzetben élő várandós kismamák és kisgyermekek ellátása itt történik ezentúl. Ez nagyjából 1600 családot érint jelenleg. Sőt, a jövőben akár 15 körzet is működhet itt, akik a lakóhelyükhöz sokkal közelebb eső helyen jutnak ezentúl majd ehhez a szolgáltatáshoz.

Az új helyszín nemcsak a védőnői szolgálat befogadására lett megtervezve, hanem az előzetes koncepció értelmében a területet ellátó házi gyermekorvosok, 4 gazdagréti orvos és 2, eddig a Vahot utcában rendelő gyermekorvos fogadja az egészséges gyermekeket.

Az új létesítménybe a 6 gyermekorvosi körzet egészséges rendelése 2019. szeptember 1-től kerül át.

Az esemény galériája itt tekinthető meg!

 

Hírek

Idén is csodálatos élmény volt együtt ünnepelni az...

Ezer család énekel - zenés anyák napja a Ringatóval...

Mindig nagy öröm, ha tehetek valamit a körzetemben...

A FICSAK, az Összefogás XI. Sportegyesület és a...

Az új korszerű épületben jelenleg 11 védőnői...

Nemzetközi nőnap alkalmából idén is megrendezésre...

Sajtótájékoztatót tartottunk, ahol büszkén mutattuk...

A Fiatal Családosok Klubjának alapítójaként vettem...

A mai napon őszinte örömmel fogadtam, hogy Orbán...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja és a...

December 14-én, pénteken részt vettem a Kopp Mária...

Idén is csodás élmény volt a jótékonysági adventi...