Hírek

Rekordszámú résztvevő indult Tavaszköszöntő futóversenyünkön

Több mint háromszázan neveztek az idei Tavaszköszöntő futóversenyre, amelyet a gazdagréti Dzsungel parkban rendeztünk meg,

Egyre több gyermek és felnőtt áll a rajtvonalhoz a hagyományos Tavaszköszöntő családi futóversenyen Gazdagréten, melyet nagy lelkesedéssel szervezünk minden évben. Az idei év minden szempontból különleges. A versenyre ugyanis több mint 300 résztvevő regisztrált már az eseményt megelőzően és a helyszínen is sokan csatlakoztak. Ilyenkor érzem, hogy megéri a sok munka, szervezés és ötlet, hisz több száz édesanya, édesapa, gyermek gazdagodik egy ilyen felejthetetlen élménnyel.

A futóverseny a FICSAK, az Összefogás XI. Sportegyesület és a Gazdagréti Összefogás Egyesület összefogásában valósult meg idén is, a résztvevők korcsoportonként és nemenként külön indultak. A legkisebbeknek 411, a legnagyobbaknak 675 métert kellett teljesíteniük.

Nagy büszkeség számomra, hogy az általam alapított FICSAK egyre több olyan családot gyűjt maga köré, ahol a szülők számára fontos a példamutató magatartás. Fontos számukra, hogy megmutassák gyermekeiknek a mozgás örömét és jó példával szolgáljanak a többi család számára is.

A Fiatal Családosok Klubja fő küldetései közé sorolja a tudatos táplálkozás, a sport, az egészséges életmód népszerűsítését. Sportos eseményeinkkel igyekszünk folyamatos lehetőséget biztosítani a családok számára a közös mozgásra.

A futóversennyel egybekötött családi nap egy olyan esemény, ahol a család minden tagja jól érzi magát, miközben mozog és emellett építi Gazdagrét közösségét is. Nagyon büszke vagyok rá, hogy idén rekordszámú jelentkezővel zajlott le a verseny. Csodás érzés, hogy ilyen sokan választják egy szombati napon azt, hogy együtt fusson a család. Futóversenyünket több neves sportoló is megtisztelte Erdélyi-Virág Zsófia olimpikon tájfutó elmondta, hogy 4 éves korában kezdett sportolni és családjának is igyekszik minden lehetőséget megteremteni arra, hogy együtt éljék át a futás élményét. Vallja, hogy a sportból a gyerekek nagyon sok mindent meg tudnak tanulni.

Hadfi Dániel Európa-bajnok cselgáncsozó is indult a versenyen, valamint ő akasztotta a bajnokok nyakába az érmeket, mely nagyon megtisztelő volt. Visszaemlékezett, mekkora élmény volt számára is az, mikor gyerekként versenyzett és édesapja kísérte őt.  Szerinte nem lehet túl korán elkezdeni a mozgást és nagyon örül, hogy ilyen rendezvények vannak, mint a Tavaszköszöntő futóverseny.

Sokszor hangsúlyozom, hogy számomra a mozgás és az egészséges életmód milyen fontos. A családom életében is központi szerepet tölt be a sport.

Mind az 5 gyermekemet igyekszem úgy nevelni, hogy az életük természetes eleme, napi szükséglete legyen a sport. Szabadidőnket általában aktívan, mozgással töltjük. Magam is heti több alkalommal járok edzeni.

A mozgás feltölt, erőt ad és a munkám során is felhasználom azokat a képességeket, amiket a sportból merítek, hisz a kitartás és a fair play a politikában legalább annyira fontos számomra, mint a sportban!

A sport népszerűsítésének érdekében az elmúlt években számtalan futóversenyt, sportos eseményt, közösségi mozgással tarkított rendezvényt szerveztem csapatommal, valamint több helyen elértük, hogy különböző edzésekre legyen a gyermekeknek és az időseknek is lehetősége.

Az eseményről készült kisfilm megtekinthető ezen a linken!

Az esemény galériája itt tekinthető meg!

Hírek

Az apák napi programunkat az immár hagyományosnak...

A Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) és a Magyar Női...

A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) „Családban a...

Sok kis – és nagy lábra is felkerült a síléc a...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja és a...

Negyedik alkalommal szerveztük meg a hazai...

Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartottunk a...

Idén is megrendezzük a családszervezetek adventi...

Nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal, immár...

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...