Hírek

Megnyílt a játszószoba a Polgármesteri Hivatal épületében

Büszke vagyok, hogy Újbuda Önkormányzata második alkalommal nyerte el a Családbarát munkahely címet. A pályázati program kialakításakor előtérbe került az apa szerep erősítése, a generációk közötti együttműködés és az időskorú hozzátartozóról gondoskodó munkavállalók helyzete. A Polgármesteri Hivatal épületében játszószoba is segíti a kisgyermeket nevelő hivatali dolgozókat.

Újbuda Önkormányzata másodszor is elnyerte a Családbarát munkahely címet, először 2015-ben szerepelt sikeresen az EMMI pályázatán. Vargáné Dr. Kremzner Zsuzsanna, az Újbudai Polgármesteri Hivatal jegyzője elmondta: a korábbi pályázatnál vizsgálták a rugalmas foglalkoztatás lehetőségét, erősítették a kapcsolatot a gyermekgondozás miatt távol lévő szülőkkel, kedvezményes nyári gyermekfelügyeletet biztosítottak, valamint nyílt napon mutatták be a dolgozók gyermekeinek a hivatali életet.

A hivatal épületében játszószobát alakítottunk ki, amelyet számítógépes munkaállomásokkal is felszereltünk. A játszószoba célja, hogy azok a munkatársak, akik nem tudják megoldani a gyermekelhelyezést, munkavégzés közben néhány órára/napra a játszószobában felügyeljék gyermeküket. Az Aktív Nagyi Program alternatív gyermekfelügyeleti szolgáltatást biztosít a tíz évesnél fiatalabb gyermeket nevelő dolgozóknak a hivatalból nyugdíjba ment munkavállalók bevonásával.

Jelenleg 52 dolgozó nevel 10 évesnél fiatalabb gyermeket.

Újbuda Önkormányzata a rugalmas-, illetve otthoni munkavégzés lehetőségét biztosítja a tartós betegségben szenvedőknek, a kisgyermeküket nevelő és váratlan élethelyzetbe került szülőknek, valamint az időskorú hozzátartozót gondozó munkavállalóknak. Családi és Sportnapra nemcsak a dolgozókat, hanem családtagjaikat is várják. 

A program kialakítása során igyekeztünk a munkatársak mindennapi életét érintő családi és munkatényezőket figyelembe venni.

Bízunk benne, hogy ezekkel a programokkal segíteni tudjuk őket a munka és a magánélet összeegyeztetésében, valamint egy jobb munkahelyi közösség kialakításában.

 

Hírek

Az apák napi programunkat az immár hagyományosnak...

A Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) és a Magyar Női...

A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) „Családban a...

Sok kis – és nagy lábra is felkerült a síléc a...

Az általam alapított Fiatal Családosok Klubja és a...

Negyedik alkalommal szerveztük meg a hazai...

Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartottunk a...

Idén is megrendezzük a családszervezetek adventi...

Nagyon büszke vagyok rá, hogy csapatommal, immár...

Tizenhárom éve dolgozom Újbudáért, és október...

Az idei ősz sem múlhatott el futóverseny nélkül....

Az idei évben Mindvégig érték címmel rendeztük meg...