Vannak napok, mikor azt érzem, érdemes minden erőt bevetve, összefogva jó célokért dolgozni. A tegnapi nap épp ilyen volt. Ott álltunk a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben olyan orvosokkal és nővérekkel, akik feltették az életüket a szívbeteg kisbabák és gyermekek gyógyítására és még jobban erősödött bennem a hit, érdemes folytatnunk a munkát, amit 4 évvel ezelőtt elkezdtünk.

Idén is megrendezzük a családszervezetek adventi jótékonysági vásárát, amelynek bevételéből a szívbeteg gyerekeket támogatjuk. Tegnap sajtótájékoztatót tartottunk a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben, ahol megható pillanatokat éltünk át.

A sajtótájékoztató helyszíne a szívklinika második emelete volt. A helyszín már önmagában megérintett, ám nem csupán a pontos és figyelmes munkának lehettünk szemtanui, hanem találkozhattunk olyan családokkal, akikért idén dolgozunk, akik számára kiemelten fontos a szívbeteg gyermekek ügye, hisz érintettek. Gyermekük valamilyen szívrendellenességgel született, a kórház, a műtét vagy műtétek sorozata az életük szerves része. A betegséggel együtt kell élniük.

Hangsúlyoztam, hogy idén online adománygyűjtést is indítottunk, mely hatalmas összefogást eredményezett. A gyűjtés kezdetétől folyamatosan jönnek az adományok, így egyre nagyobb célt tudunk kitűzni. Az egy hete indított online akció során eddig közel egy millió forint gyűlt össze, így nő az esély rá, hogy nem csupán egy, hanem lehet, hogy két inkubátort is meg tudunk majd vásárolni decemberben.

A családszervezetekkel karöltve minden évben más ügy mellé állunk, melyre szeretnénk a társadalom figyelmét felhívni. Az adomány idén is nagyon jó helyre kerül.

Vitályos Eszter európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár kiemelte: a szívbetegség gyermekeket nevelő családoknak az anyagi támogatáson túlmenően nagy szüksége van a lelki támogatásra is, hogy azt érezzék, nincsenek egyedül a problémával. Mint mondta, ezért arra bíztat mindenkit, hogy jótékonykodjon, támogassa a beteg gyerekeket.

Dr. Ablonczy László, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet főorvosa a sajtóeseményen köszönetet mondott a családszervezeteknek az akcióért. Közlése szerint évente csaknem ezer családban születik szívbeteg gyerek, az intézetben pedig évente közel ötszáz gyerek szívműtétet végeznek, emellett 250 olyan szívkatéteres beavatkozás történik, ami műtétszerű beavatkozás. Kiemelte: Magyarországon 10-15 ezer gyereket gondoznak szívbetegséggel, így a társadalmi szerepvállalásával egy igen jelentős réteget támogatnak a jótékonysági akció résztvevői. Mint mondta, a nyitott inkubátorok a náluk megforduló évi száz újszülött kezelésében jelentenének nagy segítséget.

Dr. Tordas Dániel, az Okkal dobban Alapítvány képviselője elmondta, hogy céljuk a krónikus beteg gyerekek rehabilitációjának és egészségügyi ellátásának javítása. Ebben nyújt nagy segítséget az összefogás. Mint mondta, a társadalom számára a szívbeteg gyerekek nem annyira ismertek, ennek egyik oka, hogy nehéz szavakba önteni, hogy például mit jelent veleszületett szívbetegséggel élni. Ezért is fontos a társadalom figyelmét felhívni a problémára és támogatást nyújtani a Magyarországon élő veleszületett és szerzett krónikus betegségben szenvedő gyermekek és hozzátartozóik részére.

Az esemény galériája ITT tekinthető meg!

A gyűjtés pedig az alábbi LINK-en érhető el! Bízom benne, hogy a lendület folytatódik és minél nagyobb összeget tudunk összegyűjteni a szívbeteg kisbabák számára!

Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!
Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!