Idén új helyszínen, még nagyobb erővel és lelkesedéssel szerveztük meg a vásárt, mely minden évben példátlan összefogásról ad tanúbizonyságot. A vásár nyitása előtt körbe nézve, büszkén állapítottam meg, hogy ez évben is mindenki szívét-lelkét beletette a kézműves termékek készítésébe, a készülődésbe.

Ezen a vásáron nem a fogyasztásról szól a látogatók jelenléte, hanem a segítésen – hangsúlyozta a rendezvény megnyitóján Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Hozzátette, a FICSAK adventi vásárával évről évre a legelesettebbeknek tudnak segíteni.

Az első adventi vasárnap a hit jegyében telik, ahogy a gyermekvállalás is a jövőbe vetett hitről szól – emelte ki Novák Katalin.

Elmondtam: a csatlakozó családszervezetek tagjai hónapok óta készültek a rendezvényre, a szívük-lelkük benne van ezekben a finomságokban, kézműves termékekben.

Ismét igazi összefogás jött létre advent első vasárnapján, több tucat családszervezet és cég csatlakozott a kezdeményezéshez – közölte. Idei célunk, hogy az Okkal dobban Alapítványon keresztül a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központja számára operatív nyitott inkubátort vásároljunk, amely a kritikus állapotú újszülöttek ellátásához nélkülözhetetlen.

Tordas Dániel gyermekorvos, az Okkal dobban Alapítvány képviselője kiemelte, hogy Magyarországon 18-20 ezer szívbeteg gyermek él, és évente 1000 újszülött születik valamilyen szívbetegséggel, ezért nagy segítség számukra a kezdeményezés.

Buranits Ildikó, a MOM Sport ügyvezető igazgatója elmondta, hogy támogatóként eddig is részt vettek a kezdeményezésben, most pedig örömmel biztosítanak helyszínt ingyenesen az adventi vásárnak.

A köszöntők után a vásárra kilátogató családok Ringató koncerten vehettek részt, fellépett a Magyar Állami Operaház Gyermekkórusa,a Gardrób Csoport és Király Viktor is.

Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!
Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!