Király Nóra Újbuda alpolgármestere

Fergeteges hangulatban telt az Újbudai Vízimajális


2017-05-21 17:28:01


 

Vidámság, vetélkedők, nyeremények és napsütés jellemezte az Összefogás XI. Sportegyesület alapítója, Király Nóra által szervezett a Újbudai Vízimajálist, amely a „Nem vagyunk mi kispályások” című pályázat záró eseménye volt.

A pályázók a hazai rendezésű 17. FINA Világbajnokság apropóján fotó- és videó pályázatukkal buzdították nemzetünk úszóit, vízilabdázóit, műugróit, szinkronúszóit és nyíltvízi úszóit.

A nagyszabású rendezvény a csapatok bevonulásával kezdődött, majd Király Nóra megnyitotta az eseményt. 
- Nagy boldogság számomra, hogy újra itt lehetünk. Több hónapos munka előzte meg ezt az eseményt. Másfél évvel ezelőtt álmodtuk meg a „Nem vagyunk mi kispályások” szurkolói brandet azért, hogy a jövő nemzedékét és rajtuk keresztül a szülőket is az egészséges életmódra neveljük, megszerettessük velük a sportot, és rávegyük a mindennapos testmozgásra. A sport nemcsak a külalak miatt fontos, hanem kitartásra, becsületre, tisztességre és küzdelemre nevel - mondta Nóra, aki ezután köszöntötte a rendezvény díszvendégét, Simicskó István, honvédelmi minisztert, Újbuda országgyűlési képviselőjét, aki kiemelte, hogy az Újbudai Vízimajális nemcsak egy sportos találkozó, hanem közösségépítés is: a nemzeti érzés erősítése, nemes versengés és vetélkedés.
- A sport egy egyetemes nyelv, amelyet mindenki mindenhol ért, és beszél, ráadásul mi magyarok ezt a nyelvet felsőfokon, anyanyelvi szinten beszéljük, hiszen hihetetlenül tehetséges sportolóink voltak, vannak, és lesznek - mondta a miniszter, aki hozzáfűzte, hogy a Vizes Világbajnokság, amelynek Magyarország adhat otthont, már önmagában egy óriási próbatétel és bizonyítási lehetőség számunkra. 

Szalay-Bobrovniczky Alexandra, főpolgármester-helyettes elmondta, hogy 54 nap van hátra a Vizes Világbajnokságig, amelyen nemcsak a sportolóink és a külföldről érkező sportolók izgulnak, hanem mindannyian aktívan kivehetjük a részünket abból a szempontból, hogy szurkolunk a saját hazánknak. A magyar sportolók pedig meg tudják mutatni „emberfeletti teljesítményüket”. 
- A főváros is mindent igyekszik megtenni ahhoz, hogy megteremtse azokat a feltételeket, amelyek egy sportos városhoz nélkülözhetetlenek. Folyamatosan azon vagyunk, hogy a sport-kedvelők között Budapest is tudjon nagyon jó minőségben szolgáltatni - tette hozzá.

Molnár Andrea, az Ovi-Sport Alapítvány elnöke hangsúlyozta a sport elengedhetetlen része az életnek, és rendkívül fontos, hogy minél korábban szerettessük meg a gyermekkel a sportot.   

Cseh László és Verrasztó Dávid megköszönte a gyerekeknek, hogy szurkolnak nekik, majd nagy ujjongás közepette fotózkodtak, és dedikáltak a fiatalokkal.
A megnyitóbeszédek után közös bemelegítéssel elindult a színes program, majd a szurkolói produkciók bemutatása következett. A gyerekek elképesztő hangulatot varázsoltak, lépten-nyomon csillogó szemek, tapsvihar, örömujjongás és füttyszó hangzott. Sok meglepetés, zenei műsor, vicces játékok, vetélkedők, ugrálóvár, kézműves sátor, szuper vetélkedők, gyermekprogramok és sportos ajándékok várták a kicsiket, nagyokat, akik kipróbálhattak különböző sportokat, és találkozhattak a magyar vizes sportok régi és új kedvenceivel is.

A műsort a kétgyermekes rádiós édesanya, Peller Mariann vezette, aki rendkívül kellemes hangon szólt az ifjú közönségéhez. Az eseményen több ismert sztár is fellépett, többek között Lola és Tolvai Reni. 

A Neckermann Utazási Iroda jóvoltából a gyerekeket felkészítő pedagógusok között gazdára talált egy két felnőtt és egy gyermek rézvételére jogosító, hétéjszakás görögországi nyaralás.
A gyerekek nagyon jól szórakoztak és nagy örömömre sikerült a tervünk, miszerint egy feledhetetlen, boldog élményt szereztünk számukra, miközben eljuttattuk az üzenetünket a vizes sportok képviselőinek is, amely összefoglalva ennyi volt: - Hajrá Magyarország! – tette hozzá végezetül az esemény főszervezője, Király Nóra.


 Megosztom:
Vizes VB 2017 banner

Női lélek férfi szemmel banner

Családszervezetek I. Adventi Vására banner

FociEB banner

Minden napok női szemmel banner

FICSAK banner

Fidesz banner