Király Nóra Újbuda alpolgármestere

Forradalmi futóverseny Gazdagréten


2017-10-22 23:01:07


Az idén sem múlhatott el ősz Gazdagréten futóverseny nélkül. Ezt a hagyományt sok évvel ezelőtt teremtette a lakókörzet önkormányzati képviselője, Király Nóra.


Az erről készült riport, rövid összefoglaló itt található:Sportos családi program


-Az első futóversennyel is az egészséges életmód fontosságára szerettem volna felhívni a figyelmet. Úgy gondoltam, nagyon hasznos lenne egy olyan közösségépítő sportesemény életre hívása, amelynek során az egész család lejön a lakásokból a Gazdagrét közepén kialakított futópályára, és  akár indul a versenyen, akár csak szurkol szeretteinek, ismerőseinek, vidám, sportos vasárnapi programot kínálunk számukra. 

Az első alkalom óta már ötgyermekes édesanya, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója és Újbuda egészségügyért is felelős alpolgármestere lettem, így méginkább szívügyem az egészséges életmódra való buzdítás, hiszen tudjuk, hogy az egészséget könnyebb megtartani, mint a betegséget gyógyítani.

Ma, a gyerekeket kísérő felnőttek közül sokan a pálya mellett lévő kültéri fitnesz eszközökön mozgatták át magukat és végre alkalom adódott egy kicsivel hosszabb beszélgetésre is, mint a hétköznapok sietős reggelein az iskola előtt. - mondta a verseny szervezője.

Tekintettel a közelgő ünnepre, az '56-os eseményekre emlékezve zajlott a mai, Forradalmi Futóverseny.  
A gyerekek és a versenyzők karjára nemzeti színű karszalagok kerültek, majd eldördült a startpisztoly.  

A kicsiknél szoros volt a verseny, kemény a küzdelem, a felnőttek inkább „örömfutásként” élték meg a csaknem 700 méteres távot, amelynek végén azonban egyformán nagy volt a büszkeség. 

A versenyzők – az egészség jegyében – friss almát, körtét, müzli szeletet és vizet kaptak, amelyeket a gazdagréti élelmiszerboltok ajánlottak fel.

Ezen kívül sok-sok érmet és ajándékot osztottak ki a helyezetteknek, hogy a kis versenyzőknek még szebb emlékük maradjon a sportról, a megmérettetésekről. 

A futás kezdetére és az eredményhirdetésre várakozva több helyen hallani lehetett, hogy a 61 évvel ezelőtti eseményekről beszélgetnek a szülők, néha gyermekeik nyelvére lefordítva a történelmet.

Távkapcsoló helyett futócipő


- A szülőknek nagy felelőssége van abban, hogy elmondják a gyermekeiknek, elődeink milyen hatalmas hőstetteket hajtottak végre, aminek nagy részben köszönhető, hogy Magyarország ma egy szabad ország – mondta el a rendezvény szervezője, majd hozzátette: - Bár örülnék, ha itt kapna kedvet a futáshoz a jövő olimpikonja, de már akkor is cél ért a kezdeményezés, ha a jelenlévők később inkább a futócipőt választják a távkapcsoló helyett. – mondta végezetül Király Nóra.Az esemény összefoglalója itt látható:


https://www.hirado.hu/2017/10/22/a-forradalom-emlekere-futottak/Megosztom:
Családszervezetek II. Adventi Jótékonysági Vására

Vizes VB 2017 banner

Női lélek férfi szemmel banner

FociEB banner

Minden napok női szemmel banner

FICSAK banner

Fidesz banner